Pasang CCTV Malaysia di KL dan Selangor

Kami menyediakan servis pemasangan CCTV Malaysia yang murah dan berkualiti. CCTV Malaysia sesuai dipasang di

  • Rumah
  • Pejabat
  • Masjid

PILIH PAKEJ CCTV MALAYSIA FULL HD DAN DAPAT SEMUA KEBAIKAN DI BAWAH

  • Siang malam clear
  • Merakam dalam gelap
  • Boleh rotate 360°
  • Boleh mendengar bunyi dilokasi
  • Boleh berinteraksi dengan orang disana
  • Boleh tengok terus dari smartphone
  • Plug n play
  • Portable
  • Boleh dipantau di mana sahaja asalkan ada internet
  • Boleh tengok dari jarak jauh
  • Boleh zoom

pasang cctv malaysia pasang cctv malaysia pasang cctv malaysia pasang cctv malaysia

Anda nak pasang CCTV hari ini?

Hubungi kami untuk harga CCTV sekarang

Hubungi kami untuk harga CCTV sekarang

 

PASANG CCTV, ANTARA KEPERLUAN DAN KEHENDAK

MITOS CCTV MALAYSIA 1:

Pasang alarm sistem je dah cukup rumah PASTI selamat

REALITI:

Belum tentu alarm rumah hanya akan berbunyi sekiranya diaktifkan

Dek kelemahan kita, kalau kita terlupa nak aktifkan alarm. Sia sia sahaja pasang

Lagi satu, pernah terjadi lepas aktifkan alarm, keluar terus pergi kerja

Berejam rejam menghadap jam Sampai di pejabat, menghadap kerja pulak

Tiba tiba keluar notification kat phone

TING TONG. ALARM BERBUNYI!

Tepuk dahi, garu kepala

Macam mana ni?

Risau dengan rumah, tapi nak call jiran takde nombor

Maklumlah tak pernah bertegur sapa

Pergi ketuk bilik boss, mintak half day

Boss bebel bebel bebel, balik cepat terus pecut

Sampai dirumah tengok pintu pagar terkatup rapi

Pintu rumah masih elok

Tengok sekeliling macam takde apa

Cis, rupa-rupanya!

Dua ekor kucing bergesel-gesel riang

Ketuk kepala berkali-kali 🙁

MITOS CCTV MALAYSIA 2:

Pasang CCTV di rumah PASTI selamat

REALITI:

Belum tentu jugak

CCTV tak menjamin daripada pencuri untuk tidak masuk ke rumah

Walaupun, secara psikologinya, pencuri mungkin akan takut untuk buat jahat

Takut takut nanti CCTV tu rakam muka dia dan terkantul, polis cari nanti masuk lokap pula

Tapi berdasarkan kes terkini, hal ini tidak seperti begitu

Yang mana dekoder CCTV dicabut

Hilang semua bahan bukti

Pencuri terlepas macam tu saja

Ini belum lagi kalau kes CCTV rekod gambar tak clear

Waktu malam langsung tak nampak apa

CCTV yang asalnya berfungsi untuk mengumpul bahan bukti, ternyata langsung tidak berfungsi

JADI ADAKAH PASANG CCTV MASIH RELEVAN?

Jawab kami.

Ya.

Tetapi bukan semua jenis CCTV relevan

Pastikan pemilihan CCTV yang dipasang mempunyai ciri-ciri berikut:

1. Pilih CCTV tanpa dekoder

Dalam beberapa kes yang lepas, pencuri akan terus mencabut segala apa yang berbentuk seperti sebuah dekoder Untuk menghapuskan bahan bukti

“Kalau takde dekoder macam mana nak rakam/tengok video?”

2. Pilih CCTC yang boleh pantau terus dari Smartphone

Semua video dapat diakses melalui Smartphone Hanya memerlukan pengguna mendownload apps yang berkaitan dan semuanya Good To Go

Pengguna dapat memantau sekiranya berlaku lagi kes kucing bermain di sliding door tanpa perlu patah balik ke rumah untuk check keadaan rumah

Dalam kes yang lebih serius, sebarang aktiviti mencurigakan ke atas rumah dapat diperhatikan walau kita berjauhan dari rumah

3. Gunakan CCTV HD berdefinisi Tinggi

Bukan apa, macam yang kita tau CCTV tujuan utama adalah merekod rakaman yang lepas Apa guna kalau rakaman yang kita ada tu hanya blur blur saja Kalau malam pulak, gelap je membuta

Cari CCTV  yang HD dan Infra red PENTING untuk kelancaran rakaman siang dan malam

MODUS OPERANDI DAN KISAH BENAR (RUMAH YANG TAK PASANG CCTV MALAYSIA)

Berdasarkan kes-kes yang lepas, sindiket dipercayai menyerang pada waktu waktu yang ‘tenat’

800pm – 900pm

Pada waktu ‘keemasan’ ini lah kebiasaanya kita akan sibuk dengan urusan kendiri Penat pulang dari kerja, sibuk sibuk bersiap untuk makan malam dengan keluarga, bersiap untuk solat isya’ ke surau ataupun keluar makan diluar kerana tak sempat nak memasak

Adakah kita akan meletakkan keselamatan rumah (pasang alarm) pada tahap yang tertinggi pada waktu ini?

Hampir pastinya tidak!

Inilah masa yang ‘terbaik’ untuk mereka beraksi!

[KES 1 – CCTV MALAYSIA]

Mangsa keluar sekeluarga untuk makan malam, meluangkan masa sesama mereka sempena malam minggu Keluar pada sekitar jam 800pm dan pulang sekitar jam 1100pm

Mungkin terlupa nak set alarm, kejadian tersebut berlaku dengan begitu lancar tanpa disedari jiran sebelah Gril dikupil dan sliding door dipecah

Beberapa barang berharga diambil dan yang mengejutkan, DECODER CCTV dicabut

Tujuan UTAMA adalah untuk menghilangkan bukti PENTING ditempat kejadian

Walaupun dilengkapi dengan cctv dan alarm, suspek berjaya, tanpa meninggalkan sebarang kesan

[KES 2 – CCTV MALAYSIA]

Kali ni suspek menyasarkan pada rumah bujang Kebetulan rumah kosong kerana pulang ke kampung

Suspek menggunakan rumah yang dah lama terbiar dibelakang sebagai laluan

Suspek terus ke tingkap bahagian belakang di tingkat atas, dan pecah masuk dari situ

Tiada barangan berharga yang dilaporkan hilang, melainkan kemera yang mungkin berharga ratusan ringgit

Rumah tersebut memang tidak dilengkapi CCTV dan alarm

Namun yang memelikkan, suspek merentap dekoder Astro sekuatnya Gelabah dengan dekoder mungkin, disangkanya dekoder CCTV

Sekali lagi suspek terlepas Dan tiada bahan bukti kukuh dapat diambil

[KES 3 – CCTV MALAYSIA]

Ini baru sahaja berlaku

Sekitar 830pm, tiba tiba bunyi alarm kedengaran

Dek kerana beberapa kes yang lepas, telinga kami jiran jiran menjadi semakin sensitif dengan bunyi alarm

Beberapa jiran berhampiran bergegas keluar ke rumah Mangsa belum pulang dari kerja, seperti biasa

Beberapa orang jiran mengambil langkah berani untuk memeriksa kawasan sekitar dan membuat sedikit kecoh Bertujuan menghalau dan menakut-nakutkan suspek

Alhamdulillah, rumah selamat tanpa sebarang kerosakan dan keadaan rumah telah dimaklumkan kepada mangsa tersebut

Namun, sampai sekarang, masih lagi berleluasa si suspek durjana 🙁

PENGAJARAN YANG BOLEH DI AMBIL

1. Sentiasa berjaga jaga tidak kira masa Aktifkan alarm walau untuk keluar ke surau seketika

2. Pastikan nombor telefon ditinggalkan kepada jiran Amalan kejiranan yang tinggi dapat membantu sewaktu kesusahan sebegini

3. Maklumkan pada jiran jika tinggalkan rumah dalam masa yang lama (pulang ke kampung)

4. Jangan beri peluang untuk mereka beraksi, contohnya, biarkan pintu pagar tidak tertutup
Umpama harimau kebuluran, diberi peha

5. Upgrade keselamatan tambahan

  • Jika rumah mempunyai sliding door yang standard, pencuri boleh mencabut setiap panel dengan sebelah mata – Solusinya, tambah selak tambahan di atas dan bawah setiap panel tersebut
  • Sekiranya sudah berselak, pencuri masih boleh pecahkan cermin tersebut, dengan senang hati – Solusinya, tambah alat penggera keselamatan Alarm akan berbunyi sekiranya sliding door tersebut dikenakan tekanan yang kuat
  • Namun, kalau dah terlupa nak set alarm, sliding door tetap pecah, pencuri tetap boleh masuk – Solusinya, upgrade sliding door yang standard kepada laminated glass sliding door. Gunakan kaca yang berlapis 2 kepingan kaca. Sliding door jenis ini hanya akan retak namun masih kukuh ditempat asalnya. Masih boleh dipecahkan, namun mengambil masa yang agak lama Cukup lama untuk meng’alert’kan alarm dan menggagalkan cubaan mencuri
  • Konsep yang sama juga boleh digunakan untuk tingkap dirumah

6. Tetapi tahukan anda? Semua solusi di atas agak berkos tinggi  dan mahal.

 

NAK SOLUSI YANG LEBIH MURAH DAN CEPAT?

Pasang CCTV je. Mudah murah dan cepat.

Terdapat banyak teknologi CCTV terkini hari ini

Tawaran harga cctv lengkap yang mampu milik banyak di pasaran

 

Anda nak pasang CCTV hari ini?

Hubungi kami untuk harga CCTV lengkap pasang sekarang

Hubungi kami untuk harga CCTV lengkap pasang sekarang

pasang cctv pasang cctv

 

BAGAIMANA CCTV INI MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH ANDA ??

Pasang CCTV di rumah

  • pantau kerja orang gaji anda ketika anda bekerja
  • memantau keadaan anak-anak anda dirumah
  • pantau keselamatan pintu dapur, pintu masuk dan semua kawasan rumah

Pasang CCTV di pejabat

  • lihat kerja staf
  • pantau disiplin staf
  • ketahui siapa pelangggan anda
  • elakkan kejadian kehilangan barang atau stok

Pasang CCTV di masjid

  • pantau setiap sudut masjid terutamanya tabung wang
  • mewujudkan tahap keselamatan yang lebih kepada semua jemaah

 

Anda nak pasang CCTV hari ini?

Hubungi kami untuk harga pakej CCTV sekarang

Hubungi kami untuk harga pakej CCTV sekarang

cctv malaysia

 

Kerja-kerja lain yang berkaitan:

 

 

Sumber asal: cctv bsp