Berapa Harga Terkini Nak Buat Plaster Siling?

Untuk mengira harga plaster siling ianya bergantung kepada;

  1. Luas (sqft / m2)
  2. Design plaster siling

Untuk rujukan, harga plaster ceiling 2019 bermula dari RM3500 termasuk cat putih untuk ruang tamu dan dining.

Asaanya, jika kawasan plaster siling yang hendak dibuat adalah luas (lebih 5000sqft), maka kiraan kaki persegi (sqft) akan dikira.

Walaubagaimanapun, jika kurang 5000sqft kiraan lump sump akan dikira.

Sebabnya, kiraan kaki adalah tidak tepat untuk projek ubahsuai yang kecil. Jika projek perumahan yang baru atau satu development barulah kiraan kaki akan diguna pakai.

Kos pengangkutan, kos barang dan kos pekerja yang tinggi menyebabkan kiraan per kaki tidak tepat malah kadang lebih mahal!

Harga Pakej Plaster Siling Termasuk Wiring

Untuk rumah yang kurang 1000sqft harga pakej di bawah boleh dijadikan rujukan (Design Rata, Lbox atau Light Drop)

  •  RM3800 – Pakej 1 Living area dan dining
  •  RM5800 – Pakej 2 Living area, dining, all rooms

Tetapi ada ketikanya harga plaster siling mencecah lebih RM10,000 untuk tema plaster siling yang mewah dengan design bertaraf hotel.

Begitulah.

Oh ya.

Untuk projek tender sebesar 5,000sqft ke atas pun kami boleh buat tau.

Kami mempunyai pekerja mahir yang ramai dan berpengalaman luas dalam kerja plaster siling.

Ada bajet lebih? Boleh lihat PVC siling di sini

AWAS! Jika ada kontraktor yang menawarkan harga plaster siling yang rendah melampau dari harga pasaran semasa, kami sarankan anda lari jauh-jauh sebelum dikenakan harga tersembunyi di kemudian hari.

Paling parah jika duit deposit kerja plaster siling dah bayar tapi kerjanya tidak siap dan terbengkalai separuh jalan.

Kos untuk memanggil kontraktor lain untuk siapkan kerja separuh jalan amatlah mahal sehingga hampir sekali ganda harga asal. Asalnya nak berjimat, tetapi rugi pula.

Oleh itu, pastikan anda bijak menilai latar belakang kontraktor plaster siling .

Lihat akan kualiti kerja dan barang yang akan di gunakan.

Kami sarankan anda minta “track record” atau contoh kerja kontraktor plaster siling tersebut untuk menilai kualiti kerjanya.

Janganlah memburu harga plaster siling yang terlalu murah sehingga kualiti siling di abaikan.

Tak tahu nak pilih siapa?

Hubungi pakar dan specialist plaster ceiling ikut kawasan di bawah

AREA 1: Kuala Lumpur, Bangi, Kajang, Cheras, Sg. Besi, Seri Kembangan and Nilai

AREA 2: Sepang, Kota Warisan, Seremban and Neighborhood Area

AREA 3: Ampang, Wangsamaju, Gombak, Sentul, Kepong, Damansara and Neighborhood Area

P/S. Lihat Kemasan Kerja Kami Di Sini

Harga Plaster Ceiling 2019

harga plaster siling

harga plaster siling

Lagi Tentang Harga Plaster Ceiling 2019

Harga yang kami nyatakan di atas ialah harga terkini plaster siling di Kuala Lumpur, iaitu harga plaster siling bagi tahun 2019.

Harga sebegitu adalah harga yang terjamin kualitinya.

Ini membolehkan kontraktor mengunakan plaster board yang mempunyai cop SIRIM yang disahkan selamat dan lebih tahan.

Selain plaster board, perhatian juga harus diberikan kepada kerangka besi.

Kerangka besi ini merupakan tahap terpenting bagi pemasangan siling .

Kekuatan plaster siling bergantung kepada kekuatan rangka besi ini.

Silap pasang boleh jatuh dan siling jadi beralun dan tidak rata.

*Lihat gambar untuk berjaga-jaga.

harga plaster silingharga plaster siling

Sekali lagi kami tekankan, carilah harga siling yang harga patut, ianya lebih terjamin.

Lagipun, harga plaster siling rata ini tidak mahal, ianya murah sahaja.

Cuma jangan tersilap pilih kontraktor harga yang terlampau murah.

Harga murah melampau berbeza sangat dengan harga kontraktor lain akan menyebabkan masalah di kemudian hari seterusnya menyebabkan projek terbengkalai.

Harga yang terlampau mahal juga harus dielakkan.

Sebab itulah kami menerbitkan artikel ini supaya anda mempunyai sedikit idea tentang harga plaster siling.

Hubungi Kami Untuk Sebut Harga Plaster Ceiling 2019

Hubungi pakar dan specialist plaster ceiling ikut kawasan di bawah

AREA 1: Kuala Lumpur, Bangi, Kajang, Cheras, Sg. Besi, Seri Kembangan and Nilai

AREA 2: Sepang, Kota Warisan, Seremban and Neighborhood Area

AREA 3: Ampang, Wangsamaju, Gombak, Sentul, Kepong, Damansara and Neighborhood Area

P/S. Lihat Kemasan Kerja Kami Di Sini

Senarai Harga Plaster Ceiling 2019

Selain harga plaster siling rata, anda juga perlu mengetahui tentang elemen siling yang lain;

Boleh lihat gambar design plaster siling di sini untuk lebih faham.

1. Siling rata bermula RM5/sqft
2. L-Box RM12/ft
3. Light through RM15/ft
4. Cornice RM??
5. Beading RM??
6. Dome RM??
7. Manhole RM??
8. Cat Siling (Jangan lupa masukkan dalam kos ye)

Kami ada pakej masuk rumah baru dan pakej musim perayaan. Pilih design kegemaran anda DI SINI

harga plaster siling harga plaster siling

Kerja-Kerja Berkaitan Plaster Siling – Lampu

Selain siling , perhatian harus diberikan kepada kerja-kerja wiring dan lampu.

Kedudukan dan bilangan lampu amat penting untuk aspek pencahayaan yang bagus.

Anda haruslah bijak tentukan kat mana nak letak lampu hias, downlight, T5, LED, dan sebagainya.

Jika tidak tahu, boleh tanya kontraktor siling.

Impak pencahayaan ni penting untuk menghasilkan mood tertentu dan mengubah suasana sesuatu ruang.

Pastikan anda sediakan bajet untuk membeli lampu-lampu ini kerana sebut harga oleh kontraktor plaster siling biasanya tidak termasuk lampu.

Terdapat pelbagai jenis lampu yang cantik dan murah di pasaran.

Pastikan pilih lampu LED watt nya rendah tau, ianya lebih menjimatkan elektrik dan lebih terang.

Anda hanya perlu rajin-rajinkan diri untuk buat windows shopping sahaja.

Nak lebih mudah? Beli sahaja online disini. *LAZADA

Nasihat kami, jangan takut bereksperimen dengan lampu.

Pada dasarnya ada tiga warna lampu yang sesuai di pasang di rumah.

  • Untuk ruang bacaan dan bilik tidur guna kombinasi lampu putih dan lampu kuning.
  • Untuk ruang tamu dan dapur anda boleh gunakan lampu putih atau biru.

Pastikan anda berekpsperimen dengan kesemua lampu putih, kuning dan biru. Hasilnya, rumah anda akan lebih menarik. Antara lampu yang anda perlu window shopping ialah;

1. T5
2. Downlight
3. Lampu hias
4. Track light
5. Surface light
6. Chandelier

Walaubagaimanapun, jika anda tiada masa nak beli lampu, kami ada pakej plaster siling siap lampu untuk kesenangan anda.

Kerja-Kerja Berkaitan Plaster Siling – Wiring

Bagi wiring pula.

Inilah masanya anda nak tambah point lampu, socket, plug atau suis baru di rumah anda. Tahu-tahu sajalah point elektrik rumah yang diserah developer amatlah asas dan terhad. Jika anda nak jimatkan elektik dan bayar bil api yang murah, anda harus buat suis asing-asing.

Walaupun, kos nya akan lebih tinggi sebab banyak suis dan wiring dibuat tetapi untuk jangka masa panjang, buat suis yang banyak akan jimatkan kadar elektrik rumah anda.

Contohnya, jika lampu downlight ada 6 unit di ruang tamu.

Buat 3 suis. Setiap suis boleh nyalakan 2 lampu.

Bukan 1 suis untuk semua 6 lampu menyala.

Dengan suis yang banyak ini anda boleh mengawal lampu mana yang hendak di nyalakan tanpa perlu buka semua lampu yang pada akhirnya menyebabkan kadar elektrik rumah anda menjadi terlajak mahal.

Jimatkan elektrik rumah anda dengan buat banyak suis. Dengan ini, anda dapat buka lampu yang nak guna sahaja.

Tak adalah rumah anda terang sepanjang masa kan. Itu kalau 6 lampu. Kalau 8 lampu? 12 lampu? Tentu pengsan nak bayar bil elektrik.

Baca lebih lanjut tentang wiring DI SINI

Teknikal Yang Anda Perlu Tahu Tentang Plaster Siling

Ketinggian rumah yang ideal untuk pasang plaster siling ialah 9 kaki ke atas.

Paling kurang ialah 8 kaki. Jika rumah anda lebih rendah dari ketinggian ini kami tidak syorkan.

Lihat gambar untuk lebih faham.

harga plaster siling harga plaster silingharga plaster silingharga plaster siling

Bayangkan Perasaan Anda Setelah Pemasangan Plaster Siling Siap

  • Gembira kerana rumah kelihatan cantik dan kemas
  • Tersenyum kerana rumah anda menjadi pujaan rakan-rakan
  • Teruja setiap kali nak pulang ke rumah memikirkan plaster siling yang cantik
  • Seronok kerana cahaya dari plaster siling cukup terang untuk seisi rumah
  • Puas hati kerana hasil plaster siling berbaloi dengan wang yang dibayar

Hubungi Kami Untuk Sebut Harga Plaster Ceiling 2019

AREA 1: Kuala Lumpur, Bangi, Kajang, Cheras, Sg. Besi, Seri Kembangan and Nilai

AREA 2: Sepang, Kota Warisan, Seremban and Neighborhood Area

AREA 3: Ampang, Wangsamaju, Gombak, Sentul, Kepong, Damansara and Neighborhood Area

P/S. Lihat Kemasan Kerja Kami Di Sini

Kerja-kerja lain yang berkaitan:

Anda boleh lawati FB kami untuk melihat hasil kerja kami di SINI