Renovate Rumah? Ambil Peluang Promosi Renovate Rumah Hari Ini!

Tapi sebelum tu.

Biasa tak dengar ayat ini..

“Kalau nak renovate rumah lama, kena ambil kira kos kerja restoration seperti rewiring, plumbing dan cat semula seluruh rumah. Kena check juga bumbung sama ada bocor masa hujan.”

Wow, banyak hal terlibat ne. Mesti mahal kos renovate rumah ne. 

Jadi sebenarnya, berapa bajet renovate rumah yang kena ada?

Nak tahu kat mana anda boleh berjimat. Baca tips dibawah:

5 Tips Ubah Suai Rumah Teres, Apartment Tanpa Perlu Berbelanja Besar

Tips 1 : Kosongkan Rumah Anda Dari Sentuhan Silam

Bila sahaja di rumah lama anda, tentunya masih terdapat perabot lama, tirai yang usang, barangan kelengkapan yang masih elok tetapi ditinggalkan dan sebagainya. Jangan terasa sayang dengan barang-barang ini. Kosongkan rumah sehabis boleh. Barang-barang yang masih boleh digunakan, jual sahaja di ‘car boot sale’ atau muatnaik sahaja ke laman sosial untuk dijual. Hasil jualan boleh digunakan untuk membeli perabot baru. Nafas baru memerlukan sentuhan baru. Baru Umm.

Tips 2 : Kemasan Lantai Yang Lebih Segar

Perkara utama yang akan membezakan antara rumah lama dan baru ialah kemasan lantai. Sesetengah orang terasa takut untuk melakukan perubahan ini kerana risau dengan kos yang bakal ditanggung. Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa terdapat pelbagai pilihan kemasan lantai hari ini yang boleh didapati dengan harga mampu milik. Dari kemasan simen (‘bare finish’) hinggalah kemasan jubin pelbagai corak dan gaya hinggalah kemasan ‘laminated timber’ yang memberi rasa ‘warm feeling’. Percayalah, sebaik sahaja anda menukar kemasan lantai anda, perbezaan ketara akan dapat dirasai.

Tips 3 : Dinding Yang Bersih dan Tidak Menyesakkan

‘Less is More’. Anda tidak perlu memenuhkan dinding anda dengan segala macam barangan perhiasan yang bakal mengumpul debu dan habuk. Ini bukan lagi zaman 80an di mana replika sudu dan garfu besar digantung di dinding. Juga tidak perlu pelbagai warna dinding menjerit-jerit meminta perhatian anda. Pilih sekurang-kurangnya dua warna dan maksimum tiga warna sahaja. Anda boleh cat keseluruhan ruang dengan warna neutral seperti putih dan pilih beberapa dinding untuk dijadikan ‘feature wall’. Bergantung kepada bajet anda, ‘feature wall’ ini boleh dicat dengan warna yang sesuai, atau dipasangkan kemasan jubin bersaiz besar atau juga boleh dipasangkan kemasan vinyl yang memberi efek seolah-olah kemasan kayu di dinding.

Tips 4 : Siling Lebih Tinggi, Lebih Cerah, Lebih Bernafas

Kini siling asbestos dan siling plaster dengan ornamen dan ukiran tidak lagi menjadi kegilaan. Sejajar dengan perubahan zaman, siling pilihan kini lebih ‘simple’ dan kemas. Anda boleh membuat pilihan selamat dengan menggunakan siling kapur (‘plaster siling’) rata dengan sedikit sentuhan “Lbox”. Kepada yang suka bereksperimen, boleh memilih siling kayu atau kemasan lain yang lebih unik. Siling yang tinggi dan ‘simple’ bagus untuk pengudaraan dan mewujudkan ruang yang lebih luas. Lihat sini untuk lebih tips plaster siling.

Tips 5 : Jangan Takut Bermain Lampu

Terdapat pelbagai pilihan untuk lampu samada berjenama atau tidak. ‘Be adventurous’. Lampu kalimantang kini hanya sesuai digunakan untuk ruang stor sahaja. Ekspresikan personaliti anda dengan bermain dengan beberapa pilihan lampu. Inilah guna plaster siling yang di pasang tadi, maksimumkan kesan cantikya dengan pelbagai downlight, track-light mahupun pendant light.

Aplikasikan 5 saranan kami ini dan pasti anda akan terkejut dengan ‘make-over’ rumah anda!

Nak Renovate Rumah? Jangan Bertangguh Lagi

Hubungi pakar ubahsuai dan hiasan dalaman rumah anda hari ini (LIHAT FB Kami untuk hasil kerja)

Bangi, Kajang, Seremban and Neighborhood Area

Kuala Lumpur and Neighborhood Area

Tapi..Ada Tak Anda Fikirkan Macam Ni?

Ok ke kemasan kerja kami?

Kontrator ini boleh percaya ke?

Ada tak contoh kerja yang kami dah buat?

Boleh tak saya nak datang ke office?

Ops..Sebenarnya, kat luar sana banyak kes kontrakor tak bertanggungjwab dan buat kerja tak siap (Maaf, tak semua)

Oleh itu, tak salah untuk ambil langkah berjaga-jaga, jadi apa kata anda risik dulu hasil kerja mereka.

Untuk risik hasil kerja dan kemasan kami?

Bayangkan Perasaan Anda Setelah Rumah Anda Mendapat Sentuhan Baru

1. Seronok kerana rumah idaman kini menjadi kenyataan
2. Tersenyum kerana rumah anda menjadi pujaan rakan-rakan dan jiran
3. Teruja setiap kali balik ke rumah memikirkan rumah yang cantik dan kemas
4. Gembira kerana suami, isteri dan anak-anak laungkan lebih masa berkualiti di rumah
5. Puas hati kerana hasil ubah suai rumah berbaloi dengan wang yang dibayar
6. Tenang sebab rumahku syurgaku kini menjadi bukan lagi angan-angan

Contoh Drawing Untuk Ubah Suai & Hiasan Dalaman Rumah

Tim Kami Leka Buat Drawing Renovate Rumah

Nak Ubah Suai Rumah? Hubungi Kami Hari Ini

Jom Ubahsuai Rumah / Kedai Anda Hari Ini

Hubungi pakar ubahsuai dan hiasan dalaman rumah anda hari ini (LIHAT FB Kami untuk hasil kerja)

Bangi, Kajang, Seremban and Neighborhood Area

Kuala Lumpur and Neighborhood Area

Kerja-kerja lain yang berkaitan: