TABLE TOP & KABINET DAPUR

Setuju tak kalau kami katakan dapur umpama ‘jantung’ bagi sebuah rumah. Sebab itulah kaum hawa terutamanya sangat bersemangat untuk pasang table top dan kabinet dapur. Mereka jugalah yang akan memenuhkan kabinet ini dengan pinggan mangkuk, periuk, gelas, jug dengan pelbagai jenama seperti Ikea, Tupperware, Pyrex umpamanya. Sudah tentu faktor di bawah menjadi punca utama bahagian renovation dapur dan table top ini perlu dipasang.

  • kelihatan kemas dan bersih
  • cantik mata memandang
  • mudah dan cepat nak capai barang dapur
  • senang nak susun barang

table top murah table top murah table top murah

SEBAB PERLU KABINET DAPUR DAN TABLE TOP KONKRIT

1. Dapur lebih kemas dan teratur
Bila dah siap renovate dapur nanti, ia akan menjadikan ruang dapur kelihatan lebih cantik, kemas dan teratur. Nak susun kelengkapan dapur seperti kuali, periuk, pinggan mangkuk pun mudah dan senang sebab dah ada ruang khas untuk mereka. Bila nak guna pinggan pun senang je nak ambil nanti. Kan seronok dan menyenangkan.

2. Nilai rumah meningkat
Siap je renovation dapur ini terutamanya bahagian kitchen cabinet dan table top maka secara langsung ia akan menaikkan nilai semasa rumah anda. Kalau nak jual rumah baru lah mahal berbanding rumah jiran. Nak tahu lebih lanjut, tanya pihak jurunilai rumah anda sekarang.

3. Ibu-ibu jadi suka nak memasak di rumah sendiri
Dapur yang cantik dan kemas sudah tentu akan menjadi tempat kegemaran ibu-ibu di luar sana kan. Mood gembira akan bangkit dengan sendirinya seterusnya menjadi rajin untuk memasak makanan yang sedap-sedap. Makanan ibu ini lebih berkat, lebih sihat dan lebih jimat. Pilihan seperti pemasangan hood dan dapur gas terbina pada table top juga boleh di kenakan untuk jika anda punyai bajet yang lebih. Nak pulak anda pasang tiles di dinding maka senanglah kerja-kerja mengemas dan mencuci lepas memasak nanti. Lap je dah bersih. Kan senang. 🙂

4. Bakal pembeli suka cari rumah yang ada kabinet dapur dan table top
Tahu kah anda? Ruang dapur yang memiliki table top dan kitchen kabinet merupakan salah satu faktor pemikat, untuk para bakal pembeli close deal beli rumah tu. Bakal pembeli akan melihat ruang dapur. Especially jika bakal pembeli itu adalah seorang wanita. Mesti dia pujuk husband dia untuk beli rumah tu. Betul tak para wanita di luar sana?

5. Lebih senang nak sewakan pada kadar yang tinggi
Apabila sesebuah rumah sudah tersedia kelengkapan table top & kitchen kabinet, secara tak langsung anda boleh menaikkan kadar sewa bulanan rumah. Pasti rumah ni kadar sewanya adalah lebih tinggi, berbanding rumah yang basic yang pakai sinki besi yang standard tu je.

Kelima lima faktor ini merupakan kekuatan bahawa membina table top & memasang kitchen kabinet amat berbaloi-baloi.

Jadi tunggu apa lagi.

JOM TEMPAH TABLE TOP MURAH HARI INI

Klik untuk whatapps table top murah
Klik untuk whatapps table top murah
Klik untuk whatapps table top murah

table top murah table top murah harga table top concrete harga table top konkrit harga table top konkrit

ASAS TABLE TOP KONKRIT

Structure table top ada pelbagai pilihan. Cuma di sini kami hanya fokus untuk buat table top konkrit sahaja. Sifat konkrit yang mudah di bancuh, mudah ikut acuan malah lebih tahan lasak dan kukuh berbanding material yang lain menjadikan konkrit sebagai pilihan utama kami. Masa untuk memasang asas table top menggunakan konkrit juga amat pendek yang mana hanya perlukan semalaman untuk konkrit kering dan keseluruhan kerja hanyalah maximum 4 hari. Saluran air juga boleh di pasang bersama konkrit menjadikan kitchen kabinet anda cukup sifatnya. Nah, sekali selagi kami tekankan, table top jenis konkrit menjadi pilihan kerana

  • Murah
  • Tahan air
  • Tahan panas
  • Kukuh
  • Cepat

JENIS-JENIS TABLE TOP (PERMUKAAN KITCHEN KABINET)

1. Table Top Tiles
Tiles untuk table top memang cukup popular dan banyak dibuat di Selangor dan Malaysia amnya. Kombinasi antara konkrit dan tiles memang cantik, lebih2 lagi kalau guna tiles 2×2. Tak perlu risau akan
bucu yang tajam di setiap sudut sebab kami akan kemaskan menggunakan mesin supaya bucu tumpul dan tak mencederakan anda kelak. Ruang atau gap antara tiles juga harus di beri perhatian dan
kami pastikan pemasangannya kemas supaya tak ada la bendasing masuk ke lubang itu meyebabkan table top anda senang kotor. Ramai orang menggunakan tiles sebagai table top keranaya ianya
murah, cepat dan punyai banyak pilihan warna. Kami sarankan anda menggunakan tiles yang tebal dan berkualiti supaya ianya tidak mudah pecah dan rosak. Kalau juga yang nipis dan murah memang tak
tahan lama dan mudah terkopil. Tiles sudah memadai sebab terlalu baaanyak pilihan tiles untuk countertop anda. Latest design 2 x 2 yang memang cun melecun, harga berbeza. Dari belasan ringgit sekeping hingga yang ratusan ringgit pun ada

2. Table Top HPL (High Pressure Laminate)
70% kandungan HPL adalah kertas. High Pressure Laminate (HPL) adalah banyak lapisan kertas yang direndam dengan bahan resins dan digabungkan (bonded together) menggunakan kepanasan dan
juga tekanan. Sama seperti bahan yang digunakan untuk pembuatan pintu melamine tetapi ketebalan untuk table top ini 2 kali ganda dari melamine. HPL ini sangat kukuh jadi jangan risau akan
ketahanannya selain sifatnya yang kalis air dan anti anai-anai. HPL datang dalam banyak corak dan design. Seperti corak tekstur ira kayu atau batuan dan warna solid berkilat. HPL warna solid berkilat
adalah kurang tahan calar berbanding yang bertekstur. Maica, Formica dan Mieco adalah nama-nama brand yang biasanya disebut apabila bercakap tentang HPL.

3. Table Top Solid Surface
Diperbuat daripada salah satu componen acrylic dan polyester atau kombinasi keduanya. Table top jenis ini sangat kalis kotor dan calar yang tinggi. Boleh diperbaharui dan boleh diperbaiki.
Calar dan kesan terbakar boleh digosok untuk mendapatkan keadaan asal solid surface. Biasanya joining antara solid surface ini tidak kelihatan. Ia akan nampak smooth dan kemas. Bila join tak nampak, maka tidak perlu risau dengan kotoran atau daki di celahan joining. Malah, anda boleh buat sinki customade dengan solid surface ni, memang pakej yang lengkap!. Datang dalam ratusan warna dan design. Kebanyakannya menyerupai natural stone seperti granite. Kadang kala dipanggil man made marble. Murah berbanding dengan granite tetapi agak tinggi harganya
di pasaran kerana cantik dan kelasakannya.

4. Table Top Marble (Natural Stones)
Table top jenis ini sesuai untuk anda yang ada bajet yang besar. Marble mampu melahirkan mood mewah yang sangat menawan di dapur anda. Harganya pula mengikut warna dan tebal. Semakin tebal
dan semakin gelap marble maka semakin mahal harga di pasaran. Terus terang kami katakan, pilih marble yang tebal sahaja kerana kualitinya lebih terjamin sehingga puas anda pakai. Table top jenis ini
tahan calar dan tahan lasak. Cuma marble ini sifatnya resap air. Jadi untuk sedap mata memandang boleh pilih marble, tapi untuk kegunaan yang kerap kami tak sarankan kecuali anda nak lap cepat-cepat
air yang tumpah tu.

5. Table Top Quartz
Table top jenis ini juga sesuai untuk anda yang ada bajet yang besar. Material unik ini diperbuat daripada 90% quartz dan 10% acrylic atau epoxy binder. Material solid surface yang lebih baharu daripada
solid surface tradisional. Juga dikenali sebagai ‘engineered stone’. Perbezaan ketara antara quartz dan solid surface biasa adalah quartz lebih keras dan lebih cantik dan ‘clear’ serta berkilau yang tidak
didapati pada solid surface biasa. Ada ketikanya harga Quartz lebih mahal dari solid surface tradisional.

6. Table Top Aluminium

Antara beberapa kelebihan table top aluminium ialah tahan anai-anai. Ini kerana kabinet ini tidak dibuat menggunakan kayu, ia terhindar daripada masalah anai-anai. Kedua, table top jenis ini kalis air. Material kabinet dapur yang digunakan juga tidak menyerap minyak sekali gus tidak akan meninggalkan kesan kotoran kekal. Ketiga, mudah untuk dicuci dan di bersihkan. Permukaan kabinet daripada material yang mempunyai tekstur yang licin memudahkannya dibersihkan dengan hanya mengelapkannya. Keempat, tahan air dan tak mudah berkarat. Guna la sampai puas sebab bila dah kusam boleh digosok semula supaya bersinat. Kelima, mudah di bentuk. Di sebabkan sifatnya yang flexiable, jadi anda boleh pilih reka bentuk mengikut cita rasa tersendiri.

KELEBIHAN TABLE TOP KONKRIT

Pada satu ketika, anda pasti bosan dengan design kabinet yang lama. Tapi tak perlu belanja besar untuk “naikkan seri” kabinet anda. Terdapat syarikat ubah suai yang menawarkan penukaran pintu kabinet dan laci. Malah mereka dapat betolkan kembali keadaan kotak kabinet anda dengan baik. Nak cat pun boleh! Mudahkan. Sturcture asas table top pula tak perlu usik sebab konkrit ini cukup kuat dan tahan lasak. Boleh la anda berjimat sebab tak perlu buat structure table top lagi. Kan best.

table top konkrit murah table top konkrit murah table top konkrit murah table top konkrit murah table top konkrit murah

NAK BUAT TABLE TOP KONKRIT?

Kami menawarkan harga yang murah dan mampu buat.

Terdapat 4 pakej table top seperti:
Pakej A: Structure konkrit + Table top
Pakej B: Structure konkrit + Table top + Bowl + Water Tap
Pakej C: Structure konkrit + Table top + Bowl + Water Tap + Kabinet Dapur
Pakej D: Full renovate dapur

Kami terima table top konkrit berukuran

  • 5 – 10 kaki (Bermula RM2500)
  • 11 – 15 kaki (Bermula RM3500)
  • 16 – 20 kaki (Bermula RM4500)
  • 20 kaki ke atas (Bermula RM5500)

Jom whatsapp kami hari ini

Klik untuk whatapps table top konkrit
Klik untuk whatapps table top konkrit
Klik untuk whatapps table top konkrit

Kerja-kerja lain yang berkaitan: