Tinted Cermin Dan Tingkap Rumah Anda Anda Hari Ini

Assalamualaikum. Kami adalah pakar tinted rumah dan pejabat yang berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan mempunyai pengalaman selama lebih 3 tahun. Kami telah membantu ramai orang untuk memasang tinted rumah dengan harga yang murah dan berpatutan. Harga yang kami berikan adalah sesuai dengan kualiti yang kami tawarkan. Anda boleh lawati FB kami untuk melihat kualiti kerja kami di SINI. 🙂

Kami sediakan khidmat nasihat PERCUMA kepada pengguna tentang pemilihan film tinted yang paling sesuai dengan keadaan rumah anda. Walaubagaimanapun, bajet anda amat kami titik beratkan, oleh itu tinted yang di sarankan adalah berdasarkan bajet anda.

PENTING !!!!
Kebanyakan orang, dah pasang grill baru terfikir nak pasang tintred apabila dah duduk rumah dan rasa bahang. Kebanyakkan installer tinted akan minta EXTRA charge kerana masa mereka bakal banyak terbuang untuk buka pasang grill selain tinted film boleh rosak dan habuk di grill melekat pada tinted yang akan ditampal pada cermin nanti. ?

Harga Tinted Rumah Murah Je

Bergantung kepada jenis dan luas kawasan. Tinted yang berkualiti dan punyai jaminan tahun yang lama sudah tentu akan lebih mahal dari tinted yang biasa. Semakin luas ruang untuk di “tinted” semakin banyak perbelanjaannya. Walaubagaimanapun, tanya kami dahulu untuk harga promosi. Pasti dapat harga tinted murah!

Promosi! Promosi! Promosi! Jom Pasang Tinted Tingkap Rumah Anda Hari Ini???

✔ Klik link whatsapp sekarang
✔ Klik link whatsapp sekarang
✔ Email ke hi.mkkwr@gmail.com untuk sebut harga PERCUMA

Antara Jenis Tinted Rumah Yang Biasa Di Gunakan

  • Tinted film
  • Safety film
  • Frosted film
  • Decorative film
  • Carbon stikcer
  • Custom made firm

5 Sebab Kenapa Perlu Tinted Rumah Dan Pejabat?

1. Untuk keselamatan – Keselamatan penghuni di dalam rumah lebih terjamin kerana mereka tidak dapat diintai, dijengah dan dilihat dari luar rumah. Ini lebih penting lagi jika rumah anda banyak tingkap kaca dan anda mempunyai anak perempuan. Pasti anda tidak mahu mereka di lihat oleh orang luar bukan?

2. Untuk tahan panas – Aircond dan kipas lebih cepat menyejukkan ruang dalam rumah kerana kurang bahang dari luar masuk ke rumah, seterusnya menjimatkan penggunaan elektrik.

3. Hiasan dalaman rumah tahan lebih lama – Langsir, perabut, lantai dan sofa tidak pudar warna dan struktur fizikal kerana haba terik matahari telah ditapis oleh film tinted rumah.

4. Tahan pecah – Cermin tidak mudah pecah kerana dengan adanya film tinted, cermin akan jadi lebih kukuh dan selamat dari hentakan yg tidak dijangka.

5. Rumah lebih cantik – Rumah dan kediaman akan menjadi lebih menarik dan nampak sangat eksklusif.

8 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Tentang Tinted Rumah Dan Pejabat

1. Tahap Potongan Haba (Heat Rejection- HR)
Potongan haba atau lebih dikenali sebagai ‘Solar Energy Rejection’, ‘Solar Heat Rejected’ atau ‘Total Solar Energy Rejected’ di dalam katalog tinted film. Semua ini membawa maksud yang sama iaitu lebih tinggi peratusan tahap potong haba, lebih kurang haba yang terasa didalam rumah dan pejabat anda. Tahap potong haba yang ada pada film tinted ini adalah serendah 35%, dan yang paling tinggi adalah 90%

2. Tahap Pandangan Orang Dari Luar
Atau ‘Visible Light Transmittance’ (VLT) merupakan tahap atau ukuran bagi menapis pandangan orang luar terhadap apa yang berlaku di dalam rumah dan pejabat anda. VLT ini dikira dalam peratus, lebih rendah peratusannya, bermaksud orang luar semakin kurang boleh melihat ke dalam kediaman anda. Level VLT ini adalah antara 55% – 5%.

3. Tahap Potongan UV
Kebanyakan film tinted yang yang berkualiti mempunyai tahap potong UV (UltraViolet Rejected) sebanyak 99%. UV ini merbahaya untuk kulit anda. Jadi jika anda pasang tinted rumah bahaya UV ini dapat dielakkan.

4. Layer Tinted
Solar Film TINTED mempunyai 2 jenis layer film; 2ply dan 3ply. 2ply ini agak sedikit nipis dari 3ply, mereka mempunyai fungsi yang sama, intitu untuk memotong haba dan cahaya. 2 ply mempunyai HR antara 35% – 79% manakala 3ply mempunyai HR melebihi 80%.

5. Jaminan
Solar film tinted yang baik mempunyai quality yang sangat tinggi, punyai jaminan antara 5 tahun hingga 10 tahun. Namun, memang ada tinted yang tiada jaminan dan harga tinted jenis ini biasanya murah.

6. Warna
Part ini perkara paling subjektif. Anda minat warna hijau, anda install warna hijau. Anda minat hitam, install hitam. Warna ini boleh dipilih berdasarkan pilihan anda. Ia tidak membawa apa-apa kesan terhadap cahaya dan haba. Tak dapat buat pilihan warna tinted? Kami boleh rekomen untuk anda juga agar kediaman anda nampak cantik menarik dan bersesuaian dengan warna cat luar rumah.

7. Harga Tinted Bergantung Kepada 2 Perkara,
Pertama, jenis tinted yang anda pilih. Kedua jumlah keluasan cermin dan tingkap pada rumah anda.

8. Cara Membersihkan Cermin Tinted
Film tinted dipasang di sebelah dalam rumah. Cukup sekadar mengelap secara perlahan menggunakan kain jenis ‘MicroFiber’. Elakkan disental dengan kasar, calar nanti tinted tersebut.

Spesifikasi Tinted Cermin Dan Tingkap Rumah Atau Pejabat

✔ 3-15 Years Warranty
✔ 85% Heat Rejection
✔ 99% UV Protection
✔ Up to 85% Infrared Rejected

Kelebihan Selepas Pemasangan Tinted Rumah Dan Pejabat

✔Jimat elektrik sekiranya menggunakan aircond
✔Dapat menyekat 80-85% haba panas dari masuk terus ke dalam rumah
✔Privacy lebih terjaga dan terjamin
✔Menebat dan menguatkan kaca (tak mudah pecah walau diketuk dengan kuat)
✔Mengurangkan silau

tinted rumahtinted rumahtinted rumahtinted rumahtinted rumah tinted rumah

Promosi Terkini! Jom Pasang Tinted Rumah Anda Hari Ini???

✔ Klik link whatsapp sekarang
✔ Klik link whatsapp sekarang
✔ Email ke hi.mkkwr@gmail.com untuk sebut harga PERCUMA

 

 

 

Kerja-kerja lain yang berkaitan: